Änglarna

October 29, 2014

IFK Göteborg är inte längre det mesta mästarlaget i svensk fotboll. Malmö FF har i och med segern av årets Allsvenska gått förbi Blåvitt när det gäller antalet svenskamästerskapstitlar. Frågar du dock supporterklubben Änglarna så erkänner de dock knappast Malmö som de största svenska laget.

För frågar man dem så kommer man nog få svaret att Malmö kan komma igen när de har vunnit Europacupen, den näst största klubblagsturneringen i Europa, för det är det nämligen bara IFK Göteborg som har lyckats med bland svenska lag – två gånger dessutom.

Änglarna är en fristående supporterklubb vars syfte att på alla möjliga sätt stödja IFK Göteborg i både med- och motgång. De senaste åren har det inte varit alltför mycket att glädjas åt, åtminstone om man jämför med de enorma framgångar man nådde på 80-talet när man hade stjärnor i laget så som Torbjörn Nilsson, Tomas Ravelli, Glenn Hysén, Ralf Edström och många andra kända profiler.

Änglarnas huvudsakliga funktion är att man skapar stämning på IFK Göteborgs matcher genom att sjunga ramsor och skapa mäktiga tifon som både blir en adrenalinkick för hela stadions publik, men också för spelarna som verkligen får känna att de har en publik i ryggen som står upp för dem. Ett fint exempel på detta tänkte vi visa här i ett videoklipp från en match mot Elfsborg för någon säsong sedan då man anordnade ett stort tifo som löd “IFK GÖTEBORG”, samtidigt som man i en mäktig kör sjöng lagets inmarschlåt “Snart skiner Poseidon”.