Ett massivt intresse för Champions League

December 18, 2017

Om någonting i fotbollsvärlden följ minutiöst av de allra flesta fotbollsfans, förutom fotbolls-VM, så är det Champions League. För den som levt under en sten i hela sitt fotbollsliv är Champions League inget mindre än det mest prestigefyllda man kan vinna som klubblag i Europa, och mest troligt också världen. Här snackar vi fotboll på absolut högsta nivå, med fler stjärnspelare än vad som knappt går att räkna till.

Chansen är överhängande att du är väl medveten om vad Champions League är om du har ett intresse för fotboll att tala om. För de som missat flyget så är dock Champions League den åtråvärdaste fotbollsturnering som går att vinna för klubblagen ute i Europa och självklart också för våra svenska klubbar. Det var dock senast säsongen 2000/2001 som ett svensk lag ens klarade att kvalificera sig för turneringen (Helsingborg) och det lag som gjort så flest gånger är inga mindre än de blåvita änglarna, IFK Göteborg.

Turneringens oerhörda popularitet leder också till många ringar på vattnet, vilket gör att den dyker upp i en rad olika sammanhang. Allt ifrån möjligheten att spela på fantasy Champions League, till reklam av olika slag som man kan se lite här och var. Allra störst är självfallet uppståndelsen på de platser ute i Europa där man har fotbollslag som faktiskt har en chans att vinna, där massmedia bevakar varje omgång som om själva livet stod på spel.

På sportbarerna hemma i Sverige brukar det också vara fullsmockad land och rike runt när Champions League-matcher spelas, och sitter man inte som fotbollsintressrad individ där och häckar, är chansen istället klor genom någon streamingtjänst i stil med Viaplay.