Tippa Göteborgslag

July 16, 2014

Göteborg har alltid haft bra lag som IFK Göteborg, BK Häcken, Örgryte IS samt GAIS. Därför är det kanske inte konstigt att även många som bor utanför Göteborg har något av dem som sina favoritlag.

3265982-ullevi-bild-4

Om du vill ha information om odds och tips om var du kan hitta de bästa kan du få det på Tippat.se. Många tippar gärna med hjärtat, men den som istället spelar på det laget som är mest troligt att vinna har oftast mer framgång i längden. Tyvärr är det inte en vetenskap att tippa, utan endast kvalificerade gissningar. Det kan vara en bra idé att sätta sig in i lite statistik. Här nämns lite kortfattad statistik om de för närvarande mest framgångsrika lagen i Göteborg.

BK Häcken

En bra början när du tittar på statistik är att se hur bra ett lag är på hemma- respektive bortaplan. Hisingens lag BK Häcken är exempelvis det tredje bästa hemmalaget i Allsvenskan med fyra vinster och två oavgjorda matcher. Nämnas kan dock att det näst bästa laget, Kalmar FF, har spelat en match mer. På bortaplan har det däremot gått lite tyngre och på den tabellen befinner de sig på en sjunde plats, med två vinster, en oavgjord och fyra förluster. I den sammanlagda tabellen befinner sig BK Häcken på en godkänd sjätteplats. Nämnvärt är också att statistiken visar att Häcken har gjort näst mest mål i Allsvenskan med 25 stycken.

IFK Göteborg

IFK Göteborg har lyckats sämre på bortaplan och ligger i den tabellen på en sjätte plats, efter att endast ha vunnit en match och spelat fem oavgjorda. På hemmaplan är IFK endast en placering efter Häcken, på samma poäng, men med sämre målskillnad. IFK har vunnit fyra matcher, spelat två oavgjorda samt förlorat en. I den sammanlagda tabellen befinner sig IFK Göteborg på en femteplats.

Som synes är det alltså säkrare att tippa på både Häcken och IFK Göteborg när de spelar på hemmaplan.