Zlatans avstängning hävs

January 30, 2015

Det är inte direkt ovanligt att spelare drar på sig ett gult kort under en match, och som de flesta säkert vet betyder tre gula kort på tio matcher en automatisk avstängning på en match för spelaren i fråga, något som Zlatan riskerade att drabbas av nyligen.

Det var förra helgen som allas vår egen Zlatan Ibrahimovic gjorde matchens enda mål när PSG spelade mot Saint-Étienne. Men mer än det så passade han även på att stämpla Romain Hamourma i de sista minuterna.

På grund av detta drog Zlatan på sig ett gult kort, vilket därför också blev has tredje kort på tio matcher. Det såg väldigt mörk ut eftersom detta betydde att matchen han skulle bli avstängd för blev semifinalen i ligacupen mot Lille, vilken ju potentiellt skulle vara förödande för PSG.

Men igår, den 29: januari, kom ett besked från den franska ligaföreningen som faktiskt hävde den automatiska avstängningen, men istället innebär att Ibrahimovic kan få en längre avstängning.

Anledningen till detta är att Zlatan kallas till disciplinnämnden på grund av stämplingen. Han kan därför spela nästa tisdag, något som annars skulle ha påverkat oddsen ganska hårt.

Zlatan har nu tre veckor på sig att svara på anklagelserna, under denna period är han därför fri att spela i alla PSG:s matcher fram till den 19 februari, vilket inkluderar ligamatcher mot Rennes, Lyon och Caen, men även semifinalen i ligacupen mot Lille och ytterligare en cupmatch for Nantes.

Enligt tidningen Le Prisien så kan Ibrahimovic få en avstängning som räcker maximalt tre matcher som straff från disciplinnämndens dom. Vi får alla hoppas att detta inte sker under finalen om nu PSG lyckas ta sig vidare, och även att det inte blir några fortsatta problem för Zlatans karriär på grund av denna kallelse till disciplinnämnden.